Extempore Bled 2020

Extempore Bled 2020 je z nekaj smole iz strani višje sile Covida 19 bil ravno prekinjen na polovici. Tako da so bila dela predstavljena šele v letu 2021. Bilo je okrog 100 del tokrat na ogled.

Na temo “Podnebje” sem se lotil tokrat zame predvsem nenavadno sliko, ki meji na ilustracijo, abstrakcijo in predvsem mešano tehniko. Njena kompozicija predstavlja spopad med dvema svetovoma; človeško brezbrižnost do narave . Torej iz ene strani uničenje sveta in narave, ter z druge strani lepoto naravnega in živalskega sveta. Slika vsebuje tudi elemente v spomin Meliti Vovk.
Zanimiv je tudi okvir, ki sem ga sestavil iz pločevink energijske pijače v podobnih barvah kot je sama slika. Pločevinke predstavljajo umazanijo, ki jo človek pusti za sabo v naravi.

Strokovna žirija v sestavi Ddr. Damir Globočnik, umetnostni zgodovinar in likovni kritik, akademski slikar in kipar Nikolaj Mašukov in dr. Andreja Zapušek Černe, univ. dipl. inž. krajinske arhitekture so sliko z naslovom BREZBRIŽNOST II, na temo podnebje podelili pohvalo za odličnost. Tako, da se jim za to seveda iz srca zahvaljujem.

Pohvala strokovne žirije za odličnost
Naslov dela: BREZBRIŽNOST II
Dimenzija: 50cm x 50cm
Tehnika: Mešana tehnika na platno

Brezbriznost II
Moje delo “Brezbrižnost II” pohvala za odličnost
YouTube video

Zgoraj tudi reportaža Gorenjske televizije iz 5. slikarskega extempora Bled