Extempore Bled 2021

Extempore Bled 2021

Šesti mednarodni slikarski extempore Bled 2021, ki se ga je udeležilo skoraj 70 likovnikov. Oddanih del je bilo okrog 90 in sicer na 3 različne teme.
Prva tema je bila sreča, kjer je bilo največ del. Nato je sledila tradicionalna tema Bled in prosta tema.

Lotil sem se teme SREČA in za njo tudi prejel prvo nagrado.

extempore Bled 2021
1.NAGRADA mednarodni extempore Bled 2021
Naslov: “Ti si moja sreča”
Tehnika: Mešana tehnika na platno
Velikost: 50cm x 60cm

Hvaležen sem, da so sliko prepoznali za 1. nagrado na temo sreča, med vsemi sodelujočimi. Tako, da bi se rad zahvalil žiriji, ki so jo sestavljali: likovna kritičarka Petra Vencelj, akademski slikar in kipar Nikolaj Mašukov in umetnostna zgodovinarka Ana Marija Kunstelj.

Nekaj besed strokovne žirije za mojo sliko “Ti si moja sreča”
“Za osebno reinterpetacijo modernizma tako v likovnem kot v filozofskem smislu”

Letos se sicer nisem udeležil podelitev nagrad a vendarle imam posnetek podelitve:
Začne se pri 20 minutah, ker je bilo v živo posneto.

YouTube video
6. mednarodni extempore Bled 20201


Povezava o extemporu tudi v SLOVENSKIH NOVICAH
https://www.slovenskenovice.si/stil/bivanje/varujmo-naravo-resimo-cebele/

Ter BLEJSKIH NOVICAH za OKTOBER 2021
https://www.e-bled.si/za-obcane/blejske-novice/

Screenshot 58
Blejske NOVICE o 6. mednarodnem extemporu Bled

In na koncu še slika z okvirjem

IMG 20211007 0e93255
“Ti si moja sreča”

Predhodnica slike “Ti si moja sreča” je digitalna slika/risba z naslovom “The Kiss” , ki sem jo prvič pokazal na moji drugi samostojni razstavi (preberi več o DRUGI SAMOSTOJNI RAZSTAVI),
kot serijo omejenih printov 4/4.

digitalna slika za darilo
“The Kiss”
NA VOLJO

Besedilo: Srečo Vernig
SREČA
Sreče ne moreš ujeti, je kot pisan metulj, ki obiskuje cvetove na vrtovih, travnikih in košeninah. Sreča ni zlata ptica, ki ti izpolni tri želje; tri izpolnjene želje te ne osrečijo. Sreča nima oblike, je ne moreš prijeti, ali pač, včasih. Ni potrebno, da čakaš na srečo, samo korak upočasni. Sreča te ujame sama, začutiti jo moraš. Ves čas prihaja in te nagovarja in te vabi. “Prepusti se toku bivanja,” šepeta. Sreča je nasmeh na obrazu, je pogled na Karavanke, je poljub na lice, je Vrtača v snegu, je silhueta Triglava v daljavi, je kozarec vode, ki te vabi, da se odžejaš, je senca pod drevesom, ki te obvaruje pred soncem, je iskrica v očeh malega deteta, je cvet rdečega maka na vrtu, je lepa misel, ki ti napolni dušo, je pogled na travnik tisočerih cvetov rumenega regrata, je zvok melodije, ki prihaja iz klavirja, je sprehod po pozabljeni gozdni stezici, je pozdrav sijočemu soncu, je zoreči žitni klas v jeseni. Življenje je torej srečališče, veliko majhnih sreč v zaporedju. In v resnici je sreča srečevanje, torej srečanje. Pobrskajte po spominu. In pomislite, kadar rečete lepo je, lepo je bilo, takrat vas je obiskala sreča, takrat vas je srečala sreča, saj ste vedeli, ali ne? In ko pridete na blejski ex tempore, šesti po vrsti, srečate srečo. Tako preprosto je to.