Extempore Ljubljana 2017/18

Extempore Ljubljana 2017/18

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše bo od 19. decembra do 10. januarja 2017/18 na ogled likovna razstava 37. EX-TEMPORE – Podoba Ljubljane.

Razstavo PODOBA LJUBLJANE, kot rezultat likovnega natečaja Ex-tempore, na katerega so vabljeni likovniki iz vse Slovenije, že 37. let organizira Društvo likovnikov Ljubljana s sodelovanjem JSKD in MOL.

Pokrovitelj razstave je župan Zoran Janković in je tudi letos postavljena na ogled v Zgodovinskem atriju Mestne hiše, kjer bo razstavljenih 40 umetniških del po izboru strokovne žirije. Tehnika in slog izvedbe nista predpisana, vendar so, glede na temo razpisa, dela v večini izvedena v realističnem slogu. Poglavitni namen razstav je namreč predstavitev Ljubljane in njenih naravnih, zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti, z vsakoletnim poudarkom na eni od njih. Letošnji poudarek je na novih ureditvah ulic in parkov ter arhitekturi in inovativnih detajlih novih zgradb.

S pastelno tehniko sem na 37. Extemporu Ljubljana osvojil zlato priznanje. Ravno takrat so dokončali na novo zgrajen Tomanov park nasproti glavne železniške postaje v Ljubljani. Tu sem tudi s pastelom upodobil ženo Ano.

Naslov dela: V Tomanovem parku sem čakala te
Tema: Podoba Ljubljane
Tehnika: Slojna tehnika s pasteli na peskan papir
Dimenzije: 40cm x 60cm

V Tomanovem parku sem cakala te
37.Extempore Ljubljana ZLATO PRIZNANJE

Nekaj utrinkov iz same razstave v spodnji galeriji: